Måltidsersättning bars - dietbars

Bars för att gå ner i vikt

Bars är perfekt att alltid ha nära tillhands

Byt ut måltider med goda dietbars

Måltidsersättning bars

Letar du efter bra måltidsersättning bars att byta ut små måltider med? Bars finns det många av ute på marknaden. Inte speciellt överraskande eftersom de har blivit oerhört omtyckta av både personer som tränar och de som bara vill ha ett kalori eller proteintillskott. En liten energiboost som alltid är nära till hands. Just tillgängligheten att alltid kunna ha en bar nära till hands är en av många förklaringar. Att de flesta bars smakar gott är en annan förklaring. Det överkomliga priset för ett mellanmål/måltid en tredje. De många fördelarna gör att vi är många som alltid ser till att ha ett gäng proteinbars, dietbars eller energibars. De bars vi ska fokusera närmare på är de som kallas måltidsersättningsbar eller dietbar.

Butikerna är ganska duktiga på att kategorisera sina olika bars. En snabb överblick på en typisk dietbar är att antalet kalorier (som är den viktiga faktorn vid viktnedgång) är lågt. Intervallet 300-400 kalorier per 100 gram skulle vi kalla för en bra dietbar. Notera dock att de flesta bars endast väger 50 gram så säg vi får i oss cirka 150-200 kalorier, vilket inte är mycket alls. Se till att kostfibrerna är många gram, absolut minst 10 gram per 100 gram men gärna så högt som möjligt. Fibrer är det som gör att mättnad infinner sig och alltså den ”viktiga” komponenten för att dessa bars ska kunna fungera som en måltidsersättning. Tillsammans med en bra kombination av protein, mineraler, vitaminer samt en del nyttiga fetter så utgör baren ungefär lika stor mängd näringsämnen som en litet mellanmål.

Ett tips som många använder denna ersättning som är att ersätta ett mellanmål. Vi skulle kunna kalla den för mellanmålsersättning istället. Vilken bar väljer du för ditt ändamål?

Bra utbud av bars – Hitta billigaste & bästa bar

Har du en speciell favorit när det kommer till bars? Det fina är att måltidsersättning bars ofta kostar runt 20 kronor, och går att köpa styckvis! Klipp till på ett gäng olika bars och upptäck olika smaker och vad respektive bar gör för din viktminskning. Genom att jämföra många olika bars så kommer chanserna att hitta din favorit att öka.

Till butikens utbud av dietbars
Till butikens utbud av bars
Till butikens utbud av dietbars

Topplistan av dietbars – För viktminskning

Nedan finner du topplistan på de bars vi tycker är bäst just nu. Personliga referenser och bra kundrecensioner ligger till grund för vilka bars som är utvalda.

1: Bäst just nu – Nutrilett Smart Meal Bar

Nutrilett smart meal bar - Måltidsersättning bars
Skaffa dessa dietbars hos butik

2: Supergoda Quest Bar – Mycket fibrer & protein

Quest proteinbar
Skaffa dessa proteinbars hos butik

Hitta din bästa måltidsersättning bars

Smaken är som bekant väldigt olika. Det du älskar faller inte alls i smaken hos en annan, som tvärsom. Hur hittar man då den goaste och bästa baren att använda som måltidsersättning? Köp hem många! Det fina är att de flesta olika dietbars går att köpa som singel. Visst blir priset lite lägre per styck vid storköp men det kan vara riskfyllt att köpa en hel låda innan du vet att detta är bästa varianten för dig.

De flesta bars kan användas som måltidsersättning och är du osäker så kontakta återförsäljarens support för att fråga om vad dom rekommenderar.

Missa inte heller alla tips på måltidsersättning shake som startsidan lyfter fram. Att skaffa flera olika måltidsersättningar kommer göra så du alltid har någon sorts ersättning nära tillhands.

Tipsa gärna dina vänner på sociala medier om måltidsersättning bars